Vítejte u 15. dílu podcastu Dělej co miluješ!

Tím je pokračovací rozhovor s psycholožkou PhDr. Pavlínou Doležalovou, která nám v předchozím 14. díle přiblížila problematiku Dospělých dětí alkoholiků DDA.

Tentokrát si společně posvítíme ještě na více věcí. Začneme u funkcí rodiny a co se vlastně děje, pokud je některá z funkcí narušena. Kdo všechno se může považovat za Dospělé dítě, protože se nejedná pouze o lidi, kteří vyrostli v závislých rodinách. Pavlína bude hovořit o společném činiteli, který se objevuje v těchto dysfunkčních rodinách a tím je TRAUMA.

Co dítě prožívá, když jsou dlouhodobě hrubě narušovány jeho hranice? Má dítě šanci přežít až do dospělosti s co nejmenšími poškozeními? Co jsou ochranné faktory, které mu v tom pomáhají? Co se děje, když prožitá traumata dospělé děti neřeší? Jaká jsou skrytá rizika? A jaké jsou silné stránky lidí, kteří si takto obtížným dětstvím prošli? Co jsou jejich životní přednosti, na které mohou být pyšní?

Pavlína bude tentokrát také zodpovídat dotazy od vás ze sociálních sítí. Například bude hovořit o transgeneračních přenosech a spoluzávislosti. Toto vše a mnohé další společně s doporučeními na knižní tituly, vám přinese tento druhý pokračovací rozhovor.

Pokud se chcete o PhDr. Pavlíně Doležalové dozvědět více: zarivenitro.cz, stejnojmenný YouTube kanál a IG @zarive_nitro 👍.

Podcast Dělej co miluješ s Pavlínou kromě YouTube aktuálně najdete v aplikacích: Apple Podcasts/itunes, Google podcasts, Spotify, Android, TuneIn, Deezer a Blubrry. Pomocí RSS si můžete podcast sami přidat do jakékoliv Vaší oblíbené aplikace. Pokud se vám podcast líbí, budu ráda hlavně za ODBĚR a sdílení. Sledujte dále kanál Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, ať vám neunikne žádný další díl se zajímavým hostem!

Sledujte prosím také můj blog https://www.delejcomilujes.cz/, kde se dočtete vše podstatné o mně i o podcastu Dělej co miluješ. Také zde můžete snadno najít nejnovější díly i nové příspěvky ode mně.

Aktuálně je pro Vás na YT kanále již zveřejněno intro k novému podcastovému seriálu Dost dobrý mámy a druhá novinka Mužský prostor je právě natáčen!

Pokud chcete můžete mne kontaktovat do directu instagramu nebo na facebook podcastu:

https://linktr.ee/delejcomilujes

– IG: @nikolakotalova_delejcomilujes

– FB stránka: @nikolakotalovadelejcomilujes

– FB skupiny: Nikola Kotalová – Podcasty, Mužský prostor – Podcast

Krásný poslech všem!

Vaše Nikola Kotalová

Nikola

Psycholožka ve zdravotnictví v oboru klinické psychologie, 34 let. Maminka dvou malých dcer, aktuálně na MD.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *