Vítejte u 16. dílu podcastu Dělej co miluješ!

Pozvání ke mě tentokrát přijala transgender moderátorka Lenka Králová.

Jak se žije translidem v ČR? S jakými každodenními problémy a nepříjemnostmi se potýkají? Čím je podmíněna úřední změna pohlaví? Jaké dopady na život trans člověka má jeho rozhodnutí nepodstoupit operaci a medicínskou změnu pohlaví?

Co znamenají termíny jako gender a pohlaví by řada z nás asi ještě definovat dokázala. Ale co třeba genderová identita, genderová dysforie, translidé, trans, trans*, LGBT+, nebinární osoby, intersex, cislidé, cisgender a mnohé další? Orientujete se v těchto pojmech? Co si pod nimi představíte?

O tomto všem a mnohém dalším se budeme s Lenkou bavit právě v tomto díle. Lenka je žena s velkou energií, takže do mých předem připravených otázek a pojmů k vysvětlení mi trochu hodila vidle :D. Nicméně byla radost nechat se strhnout jejím elánem a chutí vám všechno popsat a vysvětlit.

Lenka byla tak moc vstřícná a ochotná, že nám odkryla i svůj osobní příběh. Jak to měla se svým uvědoměním, outováním, celým procesem tranzice, tedy přeměny ona. Popsala nám jak na ni působily hormony a co s ní dělaly jak po psychické, tak po fyzické stránce. A tedy já osobně dávám klobouček dolů, protože lidé jako Lenka jsou v mých očích neskutečně odvážní. Šli za tím, co vnitřně cítili, že je pro ně správné, ikdyž věděli, že to nebude snadná cesta a za to si zaslouží respekt.

Lenka je nedílnou součástí výboru organizace Trans*parent, který usiluje o prosazování práv a pozitivních společenských změn ve prospěch transgender, nebinárních a intersex osob. Odkaz na stránky: https://jsmetransparent.cz/.

Také má vlastní, velmi úspěšný YouTube kanál V Tranzu. Tam sdílí příběhy trans lidí, jejich rodičů, zve si také odborníky a přispívá i vlastními životními zkušenostmi k jednotlivým tématům. Dále má na YT také TLK – talk show Lenky Králové. Odkazy na Lenčiny aktivity: https://linktr.ee/vtranzu, @vtranzu.

Ačkoliv je Lenka veřejnou osobou, má mnoho aktivit spojených s veřejným vystupováním, moderováním a přednášením a je vlastně dle jejích slov zvyklá o všem výše popsaném mluvit, i přesto si moc vážím její otevřenosti a neberu ji jako samozřejmost. I tady chci moc Lence poděkovat, za její účast. Díky!!! A držím silně pěsti, ať se jí dál daří ve všech oblastech života, jako doposud a ať je spokojená a šťastná!

Snad její příběh inspiruje co nejvíce lidí, kteří třeba už vnitřně „vědí“, ale stále váhají, jestli do nějaké podobné životní změny a přeměny jít, nebo ne. Myslíme na vás na všechny.

Poděkování zde tentokrát patří i Pavlu Fryčovi, který se nám po celou dobu živého natáčení staral o techniku, hlídal, aby byl čistý zvuk, upozornil mě, když jsem si bouchala do mikrofonu a zkrátka nebýt něj, kvalita celého nahrávání by byla značně nižší. Díky!!!

Podcast Dělej co miluješ s Lenkou kromě YouTube aktuálně najdete v aplikacích: Apple Podcasts/itunes, Google podcasts, Spotify, Android, TuneIn, Deezer a Blubrry. Pomocí RSS si můžete podcast sami přidat do jakékoliv Vaší oblíbené aplikace.

Pokud se vám podcast líbí, budu ráda hlavně za ODBĚR a sdílení. Sledujte dále kanál Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, ať vám neunikne žádný další díl se zajímavým hostem! Sledujte prosím také můj blog https://www.delejcomilujes.cz/, kde se dočtete vše podstatné o mně i o podcastu Dělej co miluješ. Také zde můžete snadno najít nejnovější díly i nové příspěvky ode mně.

Aktuálně je pro Vás na YT kanále již zveřejněno intro k novému podcastovému seriálu Dost dobrý mámy a druhá novinka Mužský prostor je právě natáčen! Pokud chcete můžete mne kontaktovat do directu instagramu nebo na facebook podcastu:

https://linktr.ee/delejcomilujes

– IG: @nikolakotalova_delejcomilujes

– FB stránka: @nikolakotalovadelejcomilujes

– FB skupiny: Nikola Kotalová – Podcasty, Mužský prostor – Podcast

Krásný poslech všem!

Vaše Nikola Kotalová

Nikola

Psycholožka ve zdravotnictví v oboru klinické psychologie, 34 let. Maminka dvou malých dcer, aktuálně na MD.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *