Vítejte u krátkého reportu z promítání dokumentu SVOBODNÉ DĚTI v Plzni!

Za podcast Dělej co miluješ vás moc zdravíme a chceme vám říct, co se dělo. Ve dnech 30. října a 6. prosince jsme zrealizovali promítání dokumentu Svobodné Děti Zdeňky Šíp Staňkové a režiséra Jana Minaříka u nás v Plzni. První projekce se odehrála v rodinném centru Uzlík na Klatovské, druhé setkání proběhlo v prostorách střediska volného času Radovánek pro rodiče dětí a zaměstnance komunitní školy Koventinky a miniškolky Kuličky na Komenského ulici.

Tvůrci dokumentu Svobodné děti si pokládali otázky typu: Jak vypadá život dětí, které dostanou větší svobodu ve svém životě a vzdělávání? Co se děje ve školách, kde hodiny nejsou povinné? A co když děti nechodí do školy a rodiče je doma do učení nenutí? Je možné rozšířit respektující výchovu i do oblasti vzdělávání? Může vůbec vzdělávání založené na dobrovolnosti fungovat? A jaké jsou s ním u nás zkušenosti?

Za šest měsíců se i spolu se dvěma našimi projekcemi v Plzni podařilo kolektivně uspořádat 210 promítání, se 70 besedami a tak mělo možnost zatím dokument vidět přes 5.500 diváků. Tvůrci díky aktivitě všech organizátorů promítání a jejich podpoře mohli uvolnit dokument Svobodné děti od začátku prosince 2022 online pro soukromou projekci zdarma, zatím na vimeo.

Nyní nás žádají, abychom pomohli šířit film dále v online prostoru, k čemuž slouží i krátké video na YT kanále Nikola Kotalová – Dělej co miluješ. Jak vidíte podle záznamů z promítání v Plzni, atmosféra během projekcí byla skvělá. Dokument nám přinesl spoustu informací. Doplnil nám věci, o kterých jsme sami přemýšleli a podnítil zajímavou diskuzi. Jsme rádi, že jsme pomohli i my šířit dokument o svobodném vzdělávání dál. Setkat se osobně, shlédnout společně v komunitě, užít si příjemnou atmosféru a společně se i zasmát. Děkujeme všem účastníkům promítání, kteří dorazili!

Děkujeme tvůrcům filmu za možnost komunitního promítání i u nás v Plzni!

Pokud byste sami chtěli dokument podpořit, relevantní informace najdete na www.detijsoutakylidi.cz.

Budeme moc rádi, když zůstanete věrni YT kanálu Nikola Kotalová – Dělej co miluješ. A můžete se už teď těšit na další aktivity a nové zajímavé hosty podcastu Dělej co miluješ v nadcházejícím roce 2023!

Kontakty: – https://linktr.ee/delejcomilujes

– IG: @nikolakotalova_delejcomilujes

– FB stránka: Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, @nikolakotalovadelejcomilujes

– FB skupiny: Nikola Kotalová – Podcasty, Mužský prostor – Podcast

Přeji Vám krásný advent!!!!!! 😊

Vaše Nikola Kotalová

Nikola

Psycholožka ve zdravotnictví v oboru klinické psychologie, 34 let. Maminka dvou malých dcer, aktuálně na MD.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *