Je mi ctí, že vám ve třetím dílu podcastu mohu představit právě Veroniku. Její osobnost a její vlastnosti totiž ztělesňují přesně to, o co mi skrz podcast Dělej co miluješ jde, co má být jeho pointou a co bych i Vám ráda zprostředkovala.

Veronika je vnitřně silně motivovaná zdravotnická záchranářka, která už od malička chtěla něco změnit. V rodině prožívala v dětství to, před čím chtěla do budoucna společnost ochránit. Nechtěla, aby už nikdy nikdo trpěl tak, jako ona a její nejbližší.

Ačkoliv nevěděla ihned jakým směrem přesně půjde, měla už od dětství svou vizi. Chtěla pomáhat ostatním lidem. Chtěla být prospěšná společnosti. Chtěla zachraňovat lidské životy.

S Veronikou bylo setkání znovu po několika letech velmi příjemné. Ještě před rozhovorem jsme stihly probrat spoustu věcí. Za dobu co jsme se neviděly, jsme se obě staly maminkami. Prožily léta na MD. A společných témat bylo mnoho.

Natáčení šlo hned od začátku výborně. Ale chybička se vloudila. Technika se rozhodla stávkovat. A tím nám udělala časovou čáru přes rozpočet. I v takovéto (lehce stresující) situaci, ale Veronika dokázala zachovat ledový klid. Což se o mě říci úplně nedalo😊.

Nakonec jsme vše společnými silami (a s mým manželem na telefonu) zvládly. Rozhovor jsme úspěšně dotáhly do zdárného konce a na závěr se všemu i od srdce zasmály.

To mě jen přesvědčuje o tom, jak je každé natáčení naprosto unikátní. A ano, cesta někdy bývá samotný cíl.

Po 12 ti letech u Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Veroniku stále její povolání velmi baví a naplňuje. Neustále na sobě odborně pracuje, rozvíjí se, sleduje dění ve svém oboru a je v úzkém kontaktu s dalšími odborníky.

Kromě toho, že Veronika pracuje u ZZS PK je také koordinátorkou SPIS týmu (Systém psychosociální intervenční služby) pro Plzeňský kraj. V rámci svého koordinátorství má na starosti interventy a peery v celém kraji.

Popisu a vysvětlení SPIS (a termínů jako je intervent či peer) je věnovaná značná část podcastu. Včetně hovoru o letošní celorepublikové konferenci SPIS, jejíž hlavní pořadatelkou byla právě Veronika.

Veronika také hovoří o tom, jaký pro ni byl návrat z MD do plné polní. Je obdivuhodné, jak zvládá skloubit náročné povolání s péčí o rodinu. I v tomto může být nám všem velkou inspirací.

O tom, jak rozmanitá a zároveň náročná Veroničina cesta byla, si poslechnete v podcastu. Ale troufám si sem napsat, že svou celoživotní misi naplňuje dnes a denně. A upřímně si myslím, že na sebe může být obrovsky pyšná. Protože její rodina na ni pyšná určitě je!

Já sama za sebe musím napsat, že jsem o mnoho klidnější, když vím, že v mém kraji pracují u ZZS PK takoví profesionálové, jako je Veronika. Hned se mi lehčeji večer usíná.

I zde Veronice velmi děkuji za to, že pozvání do podcastu přijala. Spolupráce byla velmi srdečná a milá! Myslím, že z tohoto dne máme obě i vtipné vzpomínky 😊 A moc si přeji, aby byla i nadále spokojená jak v pracovním, tak v soukromém životě.

Velké poděkování patří i našim dvěma manželům, kteří nás v natáčení podpořili a zajistili program pro děti.

A teď už vám přeji pěkné pokoukání/ poslouchání! Nezapomeňte prosím na ODBĚR kanálu Nikola Kotalová – Dělej co miluješ! A pokud se vám díl líbí, prosím o sdílení Vašim přátelům či známým.

Krásné dny

Vaše Nikola Kotalová

Nikola

Psycholožka ve zdravotnictví v oboru klinické psychologie, 34 let. Maminka dvou malých dcer, aktuálně na MD.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *