Vítejte u čtvrtého dílu podcastového cyklu Tisíc tváří psychologa.

Obsahem bude objasnění práce psychologa ve zdravotnictví a klinického psychologa.

Tento díl jsem si zčásti vzala na starosti já, protože pracuji sama jako psycholožka ve zdravotnictví. Nicméně aby to pro vás nebyla taková nuda, přizvala jsem si na pomoc mé další tři spolužáky z dob studií psychologie na FF MU v Brně (řazeno abecedně): PhDr. Bc. Lenku Halouzkovou, Ph.D., PhDr., Bc. Karla Dobroslava Riegela, Ph.D. a Mgr. Janu Synkovou.

Každý z nich má v podcastu své okénko, kde vám skrz něj představí svůj příběh. V průběhu jejich povídání vám popíši i já svou vlastní profesní cestu. Bude to i pro mne taková premiéra a půjdu společně se svými hosty s kůží na trh. Snad vám v průběhu podcastu osvětlíme co nejlépe, kdo jsme, jak jsme se všichni do zdravotnictví dostali, co je náplní naší běžné každodenní práce, s kým spolupracujeme a co se v případě dvou atestovaných kolegů pro ně po atestaci změnilo.

V podcastu byly původně zmíněny podrobnější praktické, technické a formální informace, týkající se obecně našeho vzdělávání, které jsme se ale nakonec rozhodli vystřihnout, abychom laickou veřejnost nezatěžovali až přílišnými podrobnostmi. Věříme, že psychologové podrobnosti buď už sami dobře znají z praxe, anebo pokud teprve uvažují o vstupu do zdravotnictví, informace si sami jistě dohledají.

Hostům děkuji za jejich účast, informace, jejich pohledy a ochotu povědět nám celý svůj profesní příběh!

Pevně věřím, že každý koho oblast psychologie ve zdravotnictví/ klinické psychologie zajímá, si zde najde to své.

Podcast najdete tak jak jste zvyklí na youtube i v podcastových aplikacích: Apple Podcasts/itunes, Google podcasts, Spotify, Android, TuneIn, Deezer a Blubrry. Pomocí RSS si můžete podcast sami přidat do jakékoliv Vaší oblíbené aplikace. Aktuální příspěvky o hostech můžete sledovat na blogu: https://www.delejcomilujes.cz/. Pokud se vám podcast líbí, budu ráda hlavně za ODBĚR a sdílení. Sledujte dále kanál Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, ať vám neunikne žádný další díl se zajímavým hostem!

Pozn. oprava pro podcast pokud jen posloucháte: * Listina základních práv a svobod. Dále v čase 5:38 omluva za sníženou hlasitost.

Mějte se všichni krásně

v těchto náročných dnech

Vaše Nikola Kotalová

Nikola

Psycholožka ve zdravotnictví v oboru klinické psychologie, 34 let. Maminka dvou malých dcer, aktuálně na MD.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *