Vítejte u čtvrtého dílu podcastu Mužský prostor!

Tentokrát máme téma MUŽI A ROZCHODY.

Natáčení probíhalo vzdáleně s mojí podcastovou polovičkou Mgr. Adélou Klingelovou (Liga otevřených mužů) a dvěma hosty – lektory Mgr. Petrem Sucháčkem (34) a Mgr. Petrem Holíkem (31). Pánové jsou tvůrci a spoluautory Nenásilného podcastu.

Najdete zde:

– https://www.nenasilnypodcast.cz/

– @nenasilnypodcast…

– https://www.instagram.com/nenasilnypo…

S našimi dvěma mužskými hosty se setkáváme již podruhé, kdy v díle předešlém jsme se věnovali tématu Muži a nenásilná komunikace – pokud jste si zatím epizodu nepustili, doporučujeme, protože oba hosté čerpají z vlastní velmi bohaté pracovní i osobní praxe.

V aktuální epizodě se ale dozvíte co pro oba Petry vlastně rozchod znamená, co v nich vyvolává za pocity, co je pro ně na rozchodech nejhorší, co naopak nacházejí za pozitiva rozchodů, jak se sebou zachází v období během a po rozchodu. Budeme se věnovat sebepéči, výhodám které můžeme nacházet v porozchodovém období a možnostem, jak tento čas využít konstruktivně.

V závěru se rozjede i spontánní diskuze, se kterou jsme tak úplně s Adél nepočítaly 🙂 a příjemně nás překvapila živost a plynulost našeho rozhovoru. Budeme hovořit o autenticitě a prevenci toho, aby se rozchod třeba ani nemusel stát, případně jak nám autenticita pomáhá se konečně potkat a porozumět si navzájem. Otevřeme otázku iniciátorů rozchodů. Dokonce se dostaneme i k tématu, jak bylo v podcastu pojmenováno jedním z hostů, k „nechutným“ mužsko-ženským stereotypům, které se rozchodů týkají a toho jak máme sklony jako společnost často rozchody či rozpady rodin zjednodušovat, hledat viníka a ukazovat prstem, hodnotit, soudit, vytvářet si domněnky… Včetně dvojího metru, který máme na muže a ženy…

Oběma Petrům velmi děkujeme za sdílení jejich tentokrát zejména osobních zkušeností, za jejich autenticitu, otevřenost, přímost, za to že šli s kůží na trh a nebáli se nabídnout své niterné zkušenosti. Moc díky také za váš osvěžující humor a neformální přístup. Rozhovory s vámi jsou velmi obohacující, díky za ně!

Podcasty YouTube kanálu Nikola Kotalová – Dělej co miluješ aktuálně najdete v aplikacích: Apple Podcasts/itunes, Google podcasts, Spotify, Android, TuneIn, Deezer a Blubrry. Pomocí RSS si můžete podcast sami přidat do jakékoliv Vaší oblíbené aplikace. Pokud se vám podcast líbí, budeme rády hlavně za ODBĚR, zvoneček a sdílení.

Sledujte dále kanál Nikola Kotalová – Dělej co miluješ, ať vám neunikne žádný další díl se zajímavým hostem! Sledujte prosím také blog https://www.delejcomilujes.cz/, kde snadno najdete všechny epizody.

Pokud chcete můžete nás kontaktovat na FB skupince: Mužský prostor – Podcast.

Případně další kontakty:

– https://linktr.ee/delejcomilujes

– IG: @nikolakotalova_delejcomilujes

– FB stránka: @nikolakotalovadelejcomilujes

– FB skupiny: Nikola Kotalová – Podcasty, Mužský prostor – Podcast

Krásný poslech všem!

Nikola Kotalová & Adéla Klingelová

Nikola

Psycholožka ve zdravotnictví v oboru klinické psychologie, 34 let. Maminka dvou malých dcer, aktuálně na MD.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *